mutare casa noua

Cum să te muți la casa nouă

La mutare în casa nouă capeți o experiență deosebită, însă aceasta te costă mult timp și multă energie. Ați fi putea să nu vă așteptați că mutarea va deveni atât de intensă. Până la urmă, după prima mutare toți avem trăiri similare. N-ar fi rau de strâns ideile principale care să fie clare când oricine ar trece pentru prima dată printr-o asemenea experiență.

Vă prezentăm un set de sfaturi și reguli de reținut pentru a cunoaște cum să te muți la casa nouă:

  1. Dacă vă gândiți că împachetatul durează maxim o zi, în realitate se întinde pe cel puțin 3 zile intense să strângeți lucrurile în cutii și cutiuțe, pungi si punguțe.
  2. Daca vă programați că mutarea (căratul cutiilor) să dureze o zi, în realitate vă trebuie o firmă de mutări care să se ocupe în mod organizat. Altfel, sunteți depășit, cu spatele rupt și nervii întinși.
  3. Dacă credeți că țineți minte ce e în fiecare cutie, fară să scrieți etichete, vă înșelați. O să vă pară rău că nu ați scris măcar cu un marker ce e în fiecare cutie. Ah da, să nu uitați: cumpărați cutii de diverse dimensiuni și multe să fie! Plus scotch, sfoară, etichete, foarfeci, rolă de înfoliat (peliculă stretch sau cu bule), pungi de toate dimensiunile.
  4. Dacă încercați să sortați lucrurile pe masură ce le puneți în cutii, vă triplați timpul. Descoperiți că fiecare scoică, ramă sau magnet vă amintește de un moment anume și nu-l puteți arunca încă. La fel fiecare șurubelniță sau fiecare surpriză de ou Kinder. Ah…sa nu uitați. Toate cosmeticele să fie in punguțe separate, legate sus. Poate să se întâmple că un demachiant a curs în toată cutia.
  5. Dacă vă îndurați să aruncați ceva totuși din lucrurile vechi ce vă par nefolositoare, o să descoperiți că aveți nevoie tocmai de acel ceva în maxim 1 săptămână.
  6. Să nu împărțiți lucrurile în cutii importante și mai puțin importante. Transportați-le pe toate o dată. Altfel, o să descoperiți în prima seară că ați uitat să luați pasta de dinți sau hârtia igienică sau telecomanda de la televizor. Toate cutiile în aceeași zi! Se poate întâmpla că ați luat cafeaua și filtrul de cafea e dincolo…
  7. Dacă prietenii se oferă să vă ajute, nu refuzați. Deși credeți că e simplu și vă descurcați să împachetați și să despachetați niște cutii, o să vedeți cum vă va mânanca timpul și nervii. La final o să vă pară rău că ați refuzat o mâna întinsă, sau chiar mai multe. Măcar apelați la cineva care să stea în timpul ăsta cu copilul!
  8. Nu planificați nici o mică petrecere de casă nouă în primele zile. O să fiți atât de obosiți de toată tevătura, încât n-o să vă ardă să beți bere printre cutii și papornițe nedesfăcute. N-o să vă convina nici prietenii încălțați pe parchetul dvs. strălucitor și nou!
  9. Luați-vă la revedere de la mâncarea caldă câteva zile, până vă instalați cum trebuie. Găsiți un restaurant aproape și unul cu livrare la domiciliu și totul o să pară mai OK.
  10. Faceți-vă planuri și liste de mutare. Pregătiți-vă și pentru scenariul în care nimic nu funcționează ca pe hârtie. Se referă la timing, dar și la lucruri concrete cum sunt cablul TV-ului sau internetului. Până la urma, legile lui Murphy sunt inspirate din realitate, nu? Și rugați-vă să nu se strice cumva liftul sau să se ia curentul fix când vă ajung lucrurile în fața blocului.

Oricum, totul trece. Cu stres cât cuprinde. Fără amintiri frumoase din ziua mutării. Dar, până la urmă aveți o nouă casă. Și asta merită tot procesul.

Mutare eficientă în casa nouă

Eliberați-vă de stresuri. Puteți apela la serviciile noastre mutare în Chișinău la numărul 079-000-222 ca noi să ne preocupăm la maxim, în întregime, de procesul mutării dvs. într-o locuință nouă!

24h