Menu
MDLucrăm în toată Moldova
ClockLu - Sâ: 8:00 - 20:00, Du: 9:00 - 20:00

Cum să transportați corect plita de gaz?

Aveți întrebări?

Vă vom informa în detaliu despre timpul de transportare, condițiile contractului și prețuri. Dacă este necesar, vom pregăti o ofertă individuală!

Luați aragazul favorit într-o casă nouă? Mai jos sunt prezentate la atenția dvs. regulile de transport a plitei de gaz, precum și o listă completă de greșeli pe care le comit proprietarii de echipamente de gaz atunci când se mută.

Cum să transportați corect o plită de gaz: etape, sfaturile profesioniștilor

Prima etapă de transport este dezmembrarea dispozitivului. Acestea trebuie să fie tratate de specialiști în serviciul comunității, deoarece sunt necesare cunoștințe specifice pentru a lucra cu echipamente de gaz. Algoritmul următor arată astfel:

  • plita este ambalată folosind mai multe foi de carton, două sau trei straturi de peliculă cu bule;
  • ambalajul este fixat cu o peliculă elastică subțire sau bandă adezivă obișnuită;
  • Dispozitivul este instalat într-un vehicul (transportul pe o poziție verticală este de preferat, fiind așezat pe o parte, dispozitivul prezintă un risc mai mare de deteriorare).

Este bine dacă în autovehicul tehnica va fi fixată bine cu ajutorul centurilor sau al altor obiecte. Aceasta elimină ruperea și deformarea corpului. O atenție deosebită trebuie acordată integrității panoului de sticlă – aceasta se referă la posibilitatea de a transporta o plită de gaz în poziție verticală: dacă sa dovedit deja că plita este montată pe un vehicul pe orizontală, atunci panoul frontal trebuie să fie pe partea de sus și protejat în siguranță.

Greșeli

Cel mai adesea, proprietarii aparatelor uită să extragă conținutul cuptorului. Grilele, tăvile, containerele se deteriorează de la vibrații, se zgârie suprafețele interne ale dispozitivului. Prin urmare, înainte de ambalarea plitei este necesar să o eliberați complet de accesoriile de bucătărie.

Nu mai rar se întâlnesc și neajunsuri în planificări precum:

  • furtunuri libere, nefixate;
  • uși nefixate (trebuie să fie bine atașate cu bandă largă);
  • grila lăsată pe suprafață;
  • butoane și mânerele decorative care ies dincolo de suprafața ușii (pentru a evita deteriorarea, este mai bine să îndepărtați astfel de părți și să le transportați separat);
  • crearea unei sarcini pe suprafața frontală a plăcii (aplicarea uei greutăți peste ea), care implică pierderea unui aspect atractiv.

Acestea din urmă se întâmplă adesea atunci când dispozitivul este transportat într-o poziție culcată, atunci când, încercând să economisească bani, proprietarii se mută cu mașina personală.