Как перевезти мебель без потерь

Cum să transportați mobilierul fără pierderi: regulile de pregătire, ambalare și transport

Prețurile, ambalajul, etichetarea, căutarea de autoturisme și companiei de mutări – toate acestea cad pe umerii celor care se mută. Mutarea este dificilă. Mai ales dacă aveți de gând să o faceți fără ajutorul profesioniștilor. Înainte de a muta mobila, ar trebui să faceți cel puțin un plan brut, pe baza sfaturilor experimentate.

Cum să pregătiți corect mobila pentru mutare

Înainte de a acoperi mobilierul cu un strat de protecție din peliculă sau carton, trebuie să îl pregătiți pentru mutare. Pentru aceasta aveți nevoie să:

  • eliberați mobilierul din mânere și de alte elemente proeminente;
  • scoateți rafturile și sertarele libere, să etichetați totul;
  • Scoateți piesele cu elemente de sticlă, scoateți panourile de oglindă.

Acestea din urmă sunt supuse celui mai atent ambalaj. Oglinzile și sticla pot fi transportate, învelite într-un carton ondulat și securizate cu bandă scotch.

Cu ce să ambalați mobilierul: cele mai populare materiale

Liderii necontestați în rândul materialelor de ambalare sunt materiale din carton și pelicula cu bule de aer. Combinațiile lor dau un rezultat cu adevărat impresionant: mobilierul se mută fără „pierdere”, iar proprietarul – fără griji inutile.

Как упаковать мебель

Elementul de fixare este de obicei bandă scotch. Dar aici există o regulă: nu este recomandat să lipiți benzi de bandă adezivă direct pe suprafața mobilei. Pot să rămână urme lipicioase (mai ales cu o lungă ședere sub soare). Este mai bine să atașați banda adezivă exclusiv la materialul de ambalare.

Important!

Mobila bine pregătită și ambalată în mod conștiincios este încă jumătate din bătălie. Este la fel de important, înainte de a transporta mobilierul, să îl plasați corect în cabina unui vehicul de transport. Există două reguli principale:

  • mobilierul trebuie fixat;
  • în timpul mișcării obiectele nu trebuie să cadă sau să se atingă reciproc.

În acest caz, dulapurile, mesele și canapelele preferate vor ajunge în siguranță și vor continua să-i încânte pe stăpânii lor într-un loc nou.

24h