Зачем в новую квартиру первой пускают кошку

De ce în noul apartament intră mai întâi pisica?

Obiceiul, că prima ființă care intră într-o locuință nouă este pisica, există în jur de peste un secol. Cu toate acestea, chiar și cei care îl urmăresc strict, adesea nu cunosc nici motivele, nici istoria originii sale.

Există mai multe interpretări ale acestui ritual interesant:

  1. În vremurile vechi credeau că în fiecare casă există un duh al casei. El a fost venerat ca proprietar și deținător al casei. Cu toate acestea, caracterul lui ar putea fi diferit, ar putea să nu-i placă proprietarii noi. Se credea: pe oricine el vede în primul rând, pe acel își va demonstra răul. În consecință, cea mai bună opțiune a fost aceea de a lăsa prima pisică în casă, care a luat asupra sa toate posibilele adversități ale noilor proprietari.
  2. Parapsihologii au propria lor explicație de ce o pisică este permisă să fie prima care intră în noul apartament. Acestea sunt creaturi foarte sensibile la energii subtile. Ei pot identifica cu ușurință acele zone ale apartamentelor unde energia nu este foarte bună. Prin urmare, dacă o pisică ocolește orice loc în casă, atunci oamenii nu ar trebui să petreacă prea mult timp acolo. Și unde pisica merge să doarmă, poți pune patul acolo. Acesta va fi cel mai bun loc de energie din casă.
  3. Potrivit unei alte versiuni, pisica a fost considerată un simbol al prosperității. Din acest motiv, când o pisică este lansată într-un apartament nou, bogăția vine în fața proprietarilor. De aceea și se crede că în cazul în care alungați pisica din casă, vă puteți alunga și propria bunăstare.

Кошка переступает порог нового дома

Dacă pisica nu trece imediat pragul unei case noi, atunci nu merită să o împingi, cu atît mai rău cu forța să o tragi. Ea are nevoie de timp pentru a mirosi, a se adapta si calma. Mutarea pentru ea este, de asemenea, un fel de stres. Ea însăși decide când să meargă și unde să meargă.

Cei care nu ține pisicile, mai întâi pun statuete de pisici sau picturi cu pisici. Ulterior, acestea se află în zona ușii de intrare pentru a păzi casa.

24h