Переезд из города на дачу летом: что взять, как переехать

Mutarea din oraș la țară pe timp de vară: ce să luați

CE SĂ LUAȚI CU VOI?

Când vă planificați o mutare la țară, bineînțeles, vă gândiți la cât de confortabilă va fi viața voastră. În mod firesc, locuitorii moderni ai orașului, chiar și din mediul rural, doresc să aibă un computer, un ceainic electric, un televizor, un frigider și alte beneficii ale civilizației. Cu toate acestea, nu luați cu voi toate lucrurile care sunt în apartament! Se pune întrebarea: ce să luați cu dvs. și ce să lăsați acasă?

Cea mai bună opțiune atunci când planificați o mutare este să scrieți o listă cu toate lucrurile pe care le veți lua cu dvs. Adesea, chiar și la această etapă, este posibil să eliminăm o mulțime de elemente care nu sunt cu adevărat necesare.

Deci, ce trebuie de luat numaidecât:

 • Haine și încălțăminte. Ar trebui să fie haine vechi, nepotrivite pentru condițiile urbane, în care poți să lucrezi sau să te plimbi în pădure și să aveți costume decente și confortabile pentru a călători în oraș sau pentru a primi oaspeții. Nu uitați să luați câteva haine calde, contra vânt și ploi – chiar și în vară există zile destul de reci.
 • Pentru pat (pături, perne, lenjerie de pat, câteva pături calde).
 • Lucruri de baie (prosoape, săpun, șampon și alte articole de igienă personală).
 • Elemente personale (telefon, cărți, camere foto etc.).
 • Aparate de uz casnic (TV, computer, ceainic electric, mașină de spălat mic, frigider). Mulți, de asemenea, încearcă să ia cu ei înșiși un storcator de fructe sau un aragaz pentru a facilita procesul de a face pregătiri pentru a le lua acasă.
 • Echipamente pentru gătit.
 • Mobilier.
 • Unelte de grădină (dacă le păstrați în oraș).
 • Jucării pentru copii (atunci când se mută împreună cu copiii).

Evident, această listă poate fi completată și variază în funcție de preferințele personale. Cu toate acestea, nu încercați să luați cu dvs. tot ce vine la îndemână – amintiți-vă că casele de la țară, de regulă, nu sunt deosebit de mari și nu ar trebui să lăsați camerile umplute cu lucruri inutile.

CUM SĂ PLANIFICAȚI TOTUL CORECT?

De obicei, nu cele mai noi și mai scumpe lucruri se transportă la țară, astfel încât puteți economisi bani pe ambalajul lor. De exemplu, nu trebuie să încercați să ambalați canapeaua veche din toate părțile – pentru a o transporta, trebuie doar să o acoperiți cu peliculă. Același lucru este valabil și pentru haine: sacii obișnuiți sunt destul de potriviți pentru transportul lor – cu siguranță nu merită să cumpărați sertare speciale pentru dulapuri.

Переезд на дачу

Principalul este că lucrurile ambalate pentru transport ar trebui să ocupe cât mai puțin spațiu posibil. Pentru pături și haine calde, puteți lua pungi de compresie. Nu uitați să etichetați și să semnați toate cutiile cu lucruri – acest lucru va facilita foarte mult analiza lor ulterioară. Dacă mobila pe care ați decis să o luați poate fi dezasamblată fără probleme, atunci ar trebui să o faceți, deoarece va fi nevoie de mult mai puțin spațiu în mașină atunci când este dezasamblată. Dar acest lucru ar trebui făcut numai dacă aveți abilitățile corespunzătoare. Dacă nu, atunci este mai bine să o lăsați la profesioniști, pentru a nu aduce pagube mobilierului.

Doar nu lăsați colectarea și împachetarea lucrurilor pentru ultima zi. Chiar dacă nu luați o mulțime de bunuri cu dvs., e mai bine să vă alocați suficient timp pentru pregătire, astfel încât să nu uitați nimic.

CUM SĂ TRANSPORTAȚI LUCRURILE LA ȚARĂ?

Există doar două opțiuni pentru livrarea lucrurilor la țară: mașină proprie sau transport închiriat. Desigur, dacă aveți propriul dvs. microbuz sau camion, atunci întrebarea dispare de la sine, dar totuși proprietarii autoturismului de familie vor trebui cel mai probabil să angajeze un vehicul mai spațios.

Este posibil să decideți cu ce fel de mașină trebuie să vă deplasați, pe baza volumului de proprietate transportată. Cel mai adesea, mașinile noastre au suficient loc, dar în unele cazuri, atunci când trebuie să livrați o cantitate mare de mobilier sau materiale de construcție la țară, va trebui să închiriați o mașină mai mare. Pentru a determina exact ce fel de transport este necesar, comunicați cu un expert cu experiență din partea comaniei noastre.

La întrebarea dacă serviciile de mutare sunt necesare la deplasare la țară, toată lumea decide în funcție de situație. Dacă aveți pe cineva care să vă ajute și nu aveți o mulțime de lucruri, puteți să o faceți singur. Dar dacă doriți să mutați mobilier greu și chiar și în cantități mari, este mai bine să nu economisiți bani, ci să utilizați serviciile profesioniștilor.

CUM SĂ ECONOMISIȚI LA MUTARE?

Desigur, nimeni nu dorește să plătească prea mult pentru transportul de lucruri la țară și toată lumea va fi fericită să economisească bani la acest eveniment. Cum se face acest lucru?

 • Alegeți cea mai potrivită mașină pentru capacitatea lucrurilior dvs.
 • Nu mutați lucruri suplimentare;
 • Aveți grijă de ambalare compactă.

Cel mai important lucru este să planificați totul clar și să aveți încredere numai în companiile de transport de încredere. Atunci vacanța la țară nu va fi umbrită de amintiri neplacute.

24h