Menu
MDLucrăm în toată Moldova
ClockLu - Sâ: 8:00 - 20:00, Du: 9:00 - 20:00

Cele mai importante lucruri de împachetat pentru mutare într-o nouă locuință

Aveți întrebări?

Vă vom informa în detaliu despre timpul de transportare, condițiile contractului și prețuri. Dacă este necesar, vom pregăti o ofertă individuală!

Mutarea este un proces important în viața fiecăruia dintre noi. Dacă este prima data când efectuați o schimbare a locuinței, aveți multe lucruri de luat în calcul despre ce presupune un transport de mobilă. Organizarea detaliată a tuturor lucrurilor este esențială și voi încerca să detaliez primele 8 cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere dacă vă doriți o mutare ușoară și fără stres.

  1. Documentele. Acestea sunt cele mai ușor de pierdut sau de rătăcit. Cel mai indicat este să le adunați pe toate într-un singur dosar, astfel încât să nu întâmpinați dificultăți în găsirea unui document important. Dosarul trebuie să includă după caz: contractul de muncă, contractul de vânzare-cumpărare a locuinței sau de închiriere, facturile de utilități de la vechea locuință, contractele de utilități încheiate pentru noua locuință, dosare medicale, ratele bancare, inventarul mobilei pe care doriți să o transportați la noua locuință, documente de plată etc. Luați în calcul cum veți ajunge la noua locuință în timpul mutării. Dacă vă mutați din oraș și nu veți merge cu mașina personală, puneți în același dosar documentele de transport precum: bilet de avion, tren sau autobuz, rezervările la hotel sau restaurant etc.
  2. Materialele de protecție suplimentare. Dacă vă ocupați personal de împachetarea lucrurilor ce vor fi mutate, este bine să aveți câteva materiale de protecție în plus pentru a fi siguri că nu vor rămâne bunuri neprotejate. Ceea ce este important să achiziționați pentru o împachetare optimă sunt următoarele: banda adeziva, cutii de carton, saci de rafie sau sacoșe încăpătoare, hârtie de împachetat pentru veselă, folie cu bule și folie stretch. În cele mai multe cazuri subestimăm cantitatea necesară de materiale pentru impachetare iar cele mai întalnite consumabile care se epuizează imediat sunt cutiile și sacoșele. Având în vedere că toate lucrurile sunt așezate în dulapuri și sertare, este foarte greu de estimat necesarul de materiale. Prin urmare asigurați-vă că aveți rezerve în cazul în care vă rămân lucruri neîmpachetate. Mai multe detalii despre împachetarea bunurilor găsiți aici.
  3. Medicamentele. Este absolut necesar să aveți o cutie cu medicamente despre care să știți în ziua mutării sau în zilele de după mutare, mai ales dacă dumneavoastră sau un alt membru al familiei urmează un tratament. De asemenea, trebuie să aveți în cutie medicamente pentru stres, răceală sau alergii. Este un moment bun să faceți ordine în medicamente și să le aruncați pe cele expirate.
  4. Produsele pentru igienă. Nu omiteți să împachetați o cutie cu lucruri esențiale pe care să le aveți la îndemână precum: pasta și periuța de dinți, gelul de duș, aparatul și spuma de ras, șamponul și balsamul, șervețelele umede, antiperspirantul, hârtia igienică, prosoapele, uscătorul de păr și celelalte cosmetice pe care le utilizați zilnic. Dacă vă mutați din oraș și aveți de parcurs o distanță considerabilă, asigurați-vă că aveți la îndemână câte un rând de haine de schimb pentru fiecare membru al familiei.
  5. Copiii. Pentru o trecere cât mai ușoară la noile schimbări este important să știți că au tot ce este necesar la îndemână, cum ar fi jucăriile preferate, gustări și băuturi pentru când le e foame sau sete.
  6. Nu uitați de animalele de companie. Verificați dacă aveți o cutie cu bolurile pentru mâncare și apă, precum și lesă, botnită sau jucăriile preferate. Mutarea într-un loc nou este stresantă și pentru animale, deci nu omiteti să le acordați atenție în perioada imediat următoare.
  7. Pregătirea locuinței înainte de plecare. Este bine să depozitați toate bagajele într-un singur loc pentru a putea să faceți curățenie înainte de a pleca. Având în vedere că veți muta mobilierul, este suficient să dați cu aspiratorul și să spalați podeaua.
  8. Mâncare și băuturi. Mai ales dacă vă mutați într-un alt oraș este bine să aveți o sacoșă cu sandvișuri, gustări și apă pentru drum. Chiar dacă mutarea mobilei are loc în acelasi oraș, este bine să aveți pregătite aceste lucruri pentru a nu pierde timp cu găsirea unui magazin pentru aprovizionare cu cele necesare.

 

Nu este deloc ușor să decideti ce trebuie împachetat prima data și care sunt lucrurile de care puteți avea nevoie în ziua mutării. Chiar dacă fiecare transport de mobilă are particularitățile lui, cred că această listă se potrivește oricarei persoane deoarece fiecare dintre noi are nevoie de cele prezentate mai sus pentru o mutare usoara.

Compania noastră vă poate ajuta la mutarea lucrurilor Dvs. într-o casa nouă. Noi ne preocupăm cu toate grijile și dificultățile. Apelați acum la 079-000-222 pentru consultații!